SENASTE INFORMATIONEN

FÖRENINGSSTÄMMA 2023


Då var Brf Örnens Föreningsstämma 2023 avklarad.


Förra året hade vi 17 hushåll med rösträtt närvarande. Detta år dubblade vi antalet med rösträtt till 34st. Den ökningen ser vi väldigt positivt på.


Vi tackar Sanny, Per och Sofie för deras tid i Styrelsen och välkomnar 3 nya medlemmar.


Välkommen Cecilia Hansson, Kristian Nilsson och Mikael Lundahl


(2023-06-27)

GLAD MIDSOMMAR


Styrelsen Brf Örnen önskar alla boende en riktigt trevlig och fin midsommar!

(2023-06-23)

FÖRENINGSSTÄMMA 2023


Deltagarna i Bostadsrättsföreningen Örnen i Malmö kallas härmed

till ordinarie föreningsstämma.


När: Onsdag den 21 juni kl. 19:00
Plats: Scandic Triangeln


Var vänliga och anmäla ert deltagande på Brfornenmalmo@gmail.com
senast söndag den 18 juni 2023.


(Om du inte har någon möjlighet att anmäla dig digitalt kan du skicka
ett sms till Irene Molin på 0709-28 92 79)

AVGIFTSHÖJNING 2023


Oron i världsekonomin ser vi tyvärr inget slut på. Prisökningar driver på inflationen som inte tycks klinga av. Ökade energikostnader, kraftigt höjda räntekostnader på lån, modernisering av bostadsrättsföreningens hissar samt ökade reparations- och underhållskostnader medförde att vi från 1 oktober 2022 tvingades höja månadsavgiften med 10 %.


I år ska tre av föreningens lån på sammanlagt 56 milj.kr omsättas och vi får nog räkna med att föreningens räntekostnader kommer att öka med minst 2 milj.kr bara i år pga. det förändrade ränteläget.

Allt detta bidrar till att föreningens likviditet är ansträngd. För att möta denna situation har styrelsen beslutat att ännu en gång höja månadsavgiften med 10 % från och med juni månad 2023.


Styrelsen vill därför bjuda in till ett extrainsatt öppet hus för att uppdatera er och svara på frågor om aktuella ärenden som rör vår förening.


Ämnena denna gång kommer främst handla om OVK, Solceller, avgiftshöjning och vattenläckor. Mötet kommer att äga rum den 12 april kl. 19:00 i styrelserummet.


(2023-04-03)

Våren närmar sig


Det innebär också att vår nya fastighetsförvaltare Bredablick kommer påbörja trädgårdsskötseln och arbetet inför säsongen med start den kommande veckan.

Helt i enlighet med vad som är avtalat.


Vi vill även passa på att be boende att följa upp föreningens trivsel- och ordningsregler gällande balkonger och uteplatser som ni hittar här i Boappa.


Bland annat så får inte uteplatser användas för:

 • Permanent förvaring av föremål som inte hör hemma i normal balkongmiljö. Exempel bråte, sopor, renoveringsmaterial, renoveringsavfall. Detta rekommenderas att forslas till återvinningscentraler.
 • Lägenhetsinnehavare ansvarar även för beskärning av buskar och träd som är innanför egen tomtgräns. Se riktlinjerna för detta i föreningens trivselregler.

För frågor - kontakta Styrelsen på brfornenmalmo@gmail.com

Vi ser fram emot en fin grönskande trädgård att vistas och umgås i.

(2023-04-02)

VENTILATION - NY Flik under renovera


Hur fungerar vår ventilation? Hur vet man om den är dålig?

Vad kan man göra och inte göra?


Läs mer om ventilationen i vår nya flik Ventilation som du hittar under renovering


(2023-02-13)

FELANMÄLAN - NY RUTIN


Eftersom Bredablick tar över vår tekniska förvaltning  (Fastighet - Trädgårdsskötsel - Lokalvård) 2023-01-01 så behöver vi boende ändra våra rutiner vid felanmälan.


Glädjande nog är det inga stora ändringar men desto större påverkan på hur vi kan hålla våra kostnader nere samtidigt som vi snabbt får status på våra felanmälningar.


Felanmälningar via BoAppa kommer därför försvinna redan idag! Allt görs via Bredablicks hemsida!


Felanmälningar kan man göra på följande sätt.


 1. Gå in på Bredablicks hemsida (https://bredablickforvaltning.se) längst ut till höger har du en svart knapp där det står felanmälan, klicka på den.
  Alternativt kan du klicka på följande länk https://bredablickforvaltning.se/felanmalan/ så kommer du fram till felanmälan direkt.

 2. När du är framme vid felanmälan så måste du fylla i obligatoriska uppgifter såsom

 3. Fullständigt namn

 4. Adress
 5. Telefonnummer
 6. Fastighetsägare/Brf
 7. Lägenhetsnummer
 8. Email


Gör du inte detta kommer du inte vidare
När du fyllt i de obligatoriska uppgifterna så klicka på nästa steg (svart knapp)


 • Här beskriver du ditt ärende och du kan även bifoga bilder
 • Klicka i rutan att du godkänner Bredablicks behandling av personuppgifter
 • Klicka på skicka


Det som händer nu är att du får ett mail från Bredablick där de bekräftar ditt mail och du får samtidigt även ett ärendenummer. När ditt ärende är klart så får du ett meddelande om detta.


Styrelsen kan också via Bredablick Online gå in och kontrollera status på samtliga felanmälningar (ej privata ärenden) och hålla sig ajour. Väldigt transparent och tydligt. Precis den feedback vi eftersökt och saknat.


KOM IHÅG!
Telefon kundtjänst: 010-177 59 00
Öppettider kundtjänst: Helgfri vardag 07.00-16.00
Hemsida: bredablickgruppen.se


(2022-12-30)

BREDABLICK - Vår NYA Fastighetsförvaltare


Styrelsen är glada att kunna berätta att vi idag tecknat ett nytt avtal gällande den Tekniska förvaltningen för Brf Örnen.


BREDABLICK kommer med start 1 januari 2023 ta över den tekniska förvaltningen av vår fastighet från NABO. Den tekniska förvaltningen omfattar bl.a Fastighetsskötsel (både inre och yttre), Trädgårdsskötseln & Lokalvården.


Samtalen med BREDABLICK har varit bra och konstruktiv. Vi har pratat en hel del om proaktivitet & flexibilitet men även vikten av en längre relation där vi tillsammans skapar en bra miljö för de boende i Brf Örnen.


Bredablick använder sig av bl.a. ett välinarbetat system för avrapportering där vi i styrelsen kan kontrollera våra kostnader mer effektivt och därmed hålla driftkostnaderna nere vilket inte är fel i nuvarande läge.


Det kommer därför komma en hel del ny information till de boende under Decembermånad. Informationen kommer gå via Hemsidan, BoAppa och även via fysiska brev.


Notera att vi bara sagt upp den tekniska förvaltningen och inte den ekonomiska förvaltningen. NABO kommer också tillsvidare vara vår ekonomiska förvaltare.


(2022-11-30)

AVGIFTSHÖJNING 2022


Som alla nog är medvetna om har levnadsomkostnaderna i samhället ökat markant. Vår bostadsrättsförening har haft en god ekonomi och har därför hittills inte behövt höja månadsavgiften under ca 10 år.


Nu har situationen emellertid förändrats och vi måste nu hantera både ökade ränte- och energikostnader samt andra utgifter som ökat markant de senaste månaderna.


För att möta dessa kostnadsökningar har styrelsen beslutat höja månadsavgiften med 10 % från och med oktober månad 2022.


(2022-09-05)

FÖRENINGSSTÄMMA 2022


Då var Brf Örnens Föreningsstämma 2022 avklarad.


Den hölls på Scandic Triangeln för 2:a året i rad. 

Tyvärr var vi inte så många denna gången. Endast 20 personer närvarande varav 17 hade rösträtt.  Då vi är 167 lgh så är jag övertygad om att vi kan bättre.


Två nya styrelsemedlemmar blev det.


Välkommen Isak Pilstorp & Melissa Holmgren.


(2022-06-13)

UTOMHUS BORD & BÄNKAR


Som ni kanske noterat så saknas det några utomhusbänkar och bord här och var.
Oavsett hur tuffa och robusta de varit så har 30 år utomhus gjort sitt och de behöver bytas ut!
Då de inte finns att köpa mer av samma bra kvalité så måste man tillverka nya och därför har man tagit några för att använda som "mallar".
Så när solen tittar fram till våren kan vi återigen sitta på fina och nya bänkar och njuta av det fina vädret. (2022-01-14)

AVLOPPSJOUREN


Avloppsjouren spolar rören på Brf Örnen i januari månad. Kolla på lapparna i trapphusen samt informationen på BoAppa för vilka datum som gäller. 


Har ni frågor ang spolningen så kontakta Avloppsjouren på 040-617 00 88

(2022-01-01)

SANDÅ MÅLERI


Då är den sista etappen (2/2) påbörjad med att måla och fräscha upp våra trapphus och dörrar. Sandå kommer själva att sätta upp lappar i trapphusen när de kommer till er trapp.


Genom att använda låta dem själva disponera tiden och måla under vintern så kan vi hålla priserna nere samtidigt som vi får det fint.

(2022-01-01)

unsplash