Höjd hyra kontra bibehållen avgift

HYRESHÖJNINGAR MEN INGA AVGIFTSHÖJNINGAR
Det stod i lokaltidningen häromdagen (SDS, 25 januari 2016) att hälften av de lokala hyresförhandlingarna i Malmö är avklarade.  Ur artikeln: ”Hyresgästföreningen och Kanslihuset som representerar cirka hälften av de privata fastighetsägarna i stan, har kommit överens. Det innebär snitthöjningar på 0,85 procent från den 1 april i år. Det är mindre än hälften av Kanslihustes krav på 1,9 procentiga höjningar redan från den 1 januari i år. Överenskommelsen innebär att snittet på höjningen för de cirka 15 000 hyreslägenheterna blir 0,85 procent från den första april. En lägenhet som idag kostar 6 000 kronor i månanden blir 51 kronor dyrare per månad efter den första april.”

Det tål att påpekas, att Brf Örnen har skötts så väl under föregående år, att styrelsen inte behövde höja avgifterna för 2016. Eftersom vi som delägare ansvarar för föreningens fastigheter och sköter driften och underhållet av dessa till självkostnadspris kan vi periodvis klara oss utan avgiftshöjningar.

Lämna ett svar