Matavfallssortering – information

MATAVFALLSSORTERINGEN STARTAR

VaSyd kommer att lämna ut de speciella bruna sopkärlen för matavfallet under vecka 23 (2-5 juni). p_se2

De särskilda påshållarna som skall användas i lägenheterna kommer att delas ut utanför din lägenhetsdörr. Det kommer sedan också att sättas upp en särskild behållare för papperspåsarna i miljörummen, så att Du ska kunna hämta nya matavfallspåsar efterhand som du slänger de använda. De särskilda matavfallspåsarna ingår i vårt abonnemang.

Matavfallskärlen börjar tömmas under vecka 24 och kommer att tömmas två gånger i veckan.

Vi får se hur fördelningen av de nya sopkärlen kommer att fungera. Det kan på sikt bli aktuellt med omdisponering av vissa sopkärl i våra miljörum. Om inte distributionen av de särskilda påshållarna fungerar kan du meddela vår fastighetsskötare Edin Jusufovic, epostadress edin.jusufovic@orehus.se !

 Du kan också se mera information på VaSyds hemsida www.vasyd.se/matavfall !

 

Brf Örnen Styrelsen

Comments

 1. Péter says:

  På en fråga från en delägare om matavfallssorteringen är obligatorisk svarar VaSyd följande:

  ”Ja, matavfallssortering är obligatoriskt för alla hushåll och alla verksamheter i Malmö stad och Burlövs kommun enligt beslut i Malmö kommunfullmäktige november 2011.

  Ju torrare matavfall desto mindre lukt. Låt det gärna ligga i vasken och rinna av innan det kastas i matavfallspåsen. Lägg lite hushållspapper, en servett, lite tidningspapper eller ett tunnare reklamblad i botten av påsen, så drar det till sig fukten. Använd dubbla påsar.

  Vänlig hälsning

  Maria Kinberg

  Assistent/VA SYD”

Lämna ett svar