Matavfallssortering på gång

Tack för maten!VASYD_1

Kommunfullmäktige i Malmö beslutade i december 2011 att obligatorisk utsortering av matavfall skulle införas i Malmö. Det slängs över 30 miljoner kilo (!) matavfall enbart i Malmö varje år. Kommunfullmäktiges mål är att ungefär 40 procent av matavfallet ska sorteras ut och gå till biologisk behandling för att bli biogas eller biogödsel. Beslutet berör alla fastigheter och både hushåll och verksamheter i Malmö. Matavfallssorteringen började rullas ut år 2012 i Husie och nu i juni kommer turen till stadsområde Innerstaden.

Brf Örnens styrelse ska träffa en representant från VaSyd i mitten av april för en genomgång och planering av övergången. I vår förening är samtliga lägenheter och 14 miljörum berörda av de nya rutinerna. Styrelsen återkommer efterhand med mera information i frågan.

VASYD_2

Du kan läsa mera detaljinformation på VaSyds hemsida www.vasyd.se/matavfall!

 

Lämna ett svar