Våran gård

Föreningens tre innergårdar har delvis olika karaktärer och funktioner förutom att de är något olika stora. Det gemensamma är att de tillsammans utgör en fantastiskt fin grön oas mitt i stan. Det låter som en kliché, men det är faktiskt sant!

Trots att vi bor mitt i Malmö, direkt vid Triangeln, där sex hårt trafikerade gator möts, där vi har en tågstation inom bekvämt gångavstånd på linjen Köpenhamn – Stockholm och en stor flerårig byggarbetsplats i närheten, kan det kännas som att bo på landet. En söndagsförmiddag på sommaren, då allting grönskar och blommar och klockklangen från Johanneskyrkan kan höras litet vagt (om vinden ligger på åt rätt håll) får man en riktig bykänsla. På dagarna kan småbarnen flänga runt på gångarna och gräsmattorna eller hålla till bland lekredskapen. Olika fester hålls ibland på den större av gårdarna. Och på kvällarna är det lugnt och tyst medan skymningen sänker sig. Den omgivande trafiken hörs inte in på gårdarna, möjligen kan en accelererande motorcykel eller ett utryckningsfordon eller hemglassbilen en fredag eftermiddag påminna om att vi bor mitt i Malmö.

20130725-102423.jpg

20130812-184129.jpg

Ibland regnar det t o m på våran gård.

Lämna ett svar