Information om P-platserna i Korpen

DE MYSTISKA P-PLATSERNA

20130623-100341.jpgEftersom några delägare har haft bry med rykten om två märkliga P-platser i garaget i kvarteret Korpen förklarade ordförande Pia Sjöstrand förhållandena på årets föreningsstämma. Enligt lokala regler i Malmö måste fastighetsägare som bygger nya lägenheter i centrala Malmö även bygga 0,7 parkeringsplatser per lägenhet. I samband med ombyggnad av Tornet skulle föreningen således ha behövt bygga 2,1 nya p-platser i centrum, eller – i och med att detta är ganska omöjligt – betala in 100 000 kronor per parkeringsplats till kommunens parkeringsplatsfond för byggande av parkeringsplatser på andra håll.

Men genom att snabbt korpa två nytillkomna garageplatser i parkeringen under kvarteret Korpen och sedan tillfälligt under byggnadstiden upplåta dessa två platser till två intresserade delägare kunde vår ordförande elegant spara 200 000 kronor till föreningen och även p-platshyran under byggtiden! De två platserna måste sedan erbjudas dem som köper våra nya lägenheter.

Comments

 1. Eva Linander says:

  Hej en fråga om parkering. Har vi parkeringsplatser att hya i korpen? Pris? Har vi avtal med korpen? Jag har hört olika priser där nere ? Jag hyr själv för närvarande fötter 745 per månad men har hört 500 för avtal? Har vi avtal? Har vi platser som är billigare att hyra? Tack för info. Hälsn Eva Linandrr

  • Redaktor says:

   Hejsan!

   Det finns gott om P-plats aktörer!

   Brf Örnen har inga egna parkeringsplatser för uthyrning. I kv Korpen finns det så vitt vi känner till flera fastighetsägare som hyr ut parkeringsplatser.

   T ex med adress N Skolgatan 11 finns det två uthyrare; dels tror vi det är Parkering Malmö och dels Svensk Handels Pensionskassa (förvaltas av Örehus). Den sistnämndas pris är i storleksordningen 730-740 kr/mån. Har ingen uppfattning om det finns lediga platser hos någon av dessa två uthyrare. Längre bort på N Skolgatan finns kanske någon mer uthyrare och längs med Spångatan finns nog också ytterligare någon. Men vi har inga aktuella uppgifter om deras villkor. Utöver kv Korpen finns ju även Monbijougaraget (ligger bort mot Bergsgatan) och garaget som ligger i anslutning till ”saluhallen” på Föreningsgatan. Tror det är privat och kallas Ripan.

   Det finns nog en del information att hämta på Malmö stads hemsida http://www.malmo.se.

Lämna ett svar