Boktips till hängmattan

Har du redan laddat upp med sommarens böcker till hängmattan och balkongen? Om du har plats för en bok till, prova på Aravind Adigas Siste mannen i tornet. Boken handlar om bostadsrättsföreningen Vishram Society i norra Mumbay. Föreningen är riktigt pucca .

20130623-101011.jpg

Men vardagen ser helt annorlunda ut i den indiska föreningen än hos oss. De har t ex bara rinnande vatten två gånger per dygn, mellan klockan fyra och sex på morgonen och halv åtta och nio på kvällen. Detta under förutsättning att den ansvarige på vattenverket kommer ihåg att skruva på kranen! Den spännande historien handlar om den situation som uppstår när fastighetsmogulen Dharmen Shah vill köpa upp föreningens lägenheter, riva fastigheterna och bygga nya profitabla lägenheter. Delägarna erbjuds fantastiska och frestande belopp för sina lägenheter, men alla vill inte sälja!

Lämna ett svar